Lidt om mig og mit arbejde

Hvordan arbejder jeg?


Det fremmer terapien at der er tillid. Jeg tilbyder derfor en gratis første, afklarende samtale, så du/ I kan få en fornemmelse for om du/ I kan opbygge tillid til mig.

Jeg arbejder oplevelsesorienteret og det betyder at jeg tager afsæt i det der sker her og nu. Jeg arbejder både med dine/ jeres tanker og følelser, oplevelser og reaktioner. 


Vi kan tage afsæt i konkrete situationer fra hverdagen og gribe det, der opstår, når vi sidder og taler sammen om det. Når vi arbejder på den måde, vil du/ I få nye, konkrete oplevelser af, hvordan I kan gøre tingene på nye måder.


Mit fokus er på samspillet mellem jer og hvad det gør ved dynamikken i jeres familie. Jeg sikrer at både hver enkelt og helheden får plads. Hvilken dynamik er god for jer hver især? Hvornår får I skabt en dynamik, som en eller alle lider under? Alle spiller altid en rolle i alle samspilsdynamikker - og vi voksne skal bære ansvaret for hvad der foregår - også når det er børnene, der reagerer.


Dette er blot helt kort fortalt. Jeg uddyber gerne, hvis du/ I er interesseret i at høre mere.

Min styrke og faglige fokus


Min faglige interesse er det relationelle - det der sker mellem mennesker. Børns opvækst, trivsel og samarbejdet omkring dem optager mig meget. Jeg er til stadighed fascineret af, hvordan hver familie fungerer forskelligt og hvordan vi derved former vores børn - og os selv. Tilsvarende er det interessant, hvordan vi selv er formet igennem vores opvækst og den kultur, der var i hjemmet, som vi bringer videre med os i vores voksne familier. 


Jeg er stor tilhænger af at give børnene en stemme, høre deres mening og give dem blads til at være med i familien på denne måde. De ved godt hvad der foregår - eller kan i hvert fald godt mærke stemningerne - og i værste fald afkoder de dem negativt rettet imod sig selv, hvis de ikke ved bedre. 


At gå i familieterapi er en måde at lære vores børn at livet ER svært i perioder og at det netop er ved at turde forholde os til alt det svære - sammen - og ved at lytte til hinanden, at vi kan få det bedre sammen alle sammen. 

Hvem er jeg?


Anette Julia Samaras

Cand.pæd.kult og psykoterapeut.


Faglig baggrund

Jeg er uddannet familie- og psykoterapeut fra Dansk familieterapeutisk institut. Jeg er også cand.mag i kulturstudier og pædagogik og har taget en masse supplerende kurser, der understøtter min interesse for familiebehandling og terapi med børn.


Jeg har arbejdet som skolelærer, gennemført målrettet undervisning i gruppekultur og arbejder i dag som både familiebehandler og som underviser. Jeg har egen praksis, og så er jeg frivillig rådgiver på BørneTelefonen.


Etik

Jeg er medlem af dansk psykoterapeut forening, som stiller faglige krav til medlemmerne - og jeg følger deres retningslinjer for etiske regler, som du kan læse mere om her.


Lidt om mig privat

Jan og jeg har været par siden 2007. Vi har Adrian på 4 år. Vi bor sammen i et kollektiv i Valby. Jeg har Emil på 23 år fra et tidligere forhold. Han er flyttet hjemmefra.

Hvem hjælper jeg?


En familie kan være rigtigt mange konstellationer. Jeg har arbejdet med mange familieformer; med mor og far og børnene, alene-forældre med et eller flere børn, sammensatte familier med egne og fælles børn og sammensatte familier med ekspartnere og delte børn. Jeg har arbejdet med skilsmissefamilier, hvor børnene er i klemme, og med voksne, der har haft deres gamle forældre med, og voksne søskende, der ønskede at få hjælp til deres relation.


Jeg har haft rigtig mange parsamtaler. Også homoseksuelle og transseksuelle par. Jeg har også haft rigtig mange familiesamtaler, som har udviklet sig til parsamtaler, fordi det viste sig at være her kernen i problemet lå.
Parterapi kan ske med og uden partner. 


Jeg tilbyder også terapi til dig alene. Her er der plads til at gå lige så dybt som du har brug for - og vi kan også arbejde med det relationelle.

Det er stærkt at kunne og turde stå ved sig selv i sin familie - og at støtte hinanden i det, sammen

Læs mere om...

Terapi til dig alene


Kæmper du med tanker, frustrationer og problemer, du gerne vil have hjælp til at afklare og finde vej igennem?


Jeg arbejder meget respektfuldt og nænsomt ind til kernen.


Par-terapi


Skændes I meget? Er jeres mønstre for destruktive for jer? Har I svært ved at tale om det og finde sammen igen? 


Jeg hjælper jer til at forstå hinanden og mødes igen på nye måder.


Familie-terapi


Er der nogen, der er i klemme i jeres familie? Og nogen, der reagerer på det?


Jeg tilbyder kærlig støtte til at forstå hvad der foregår og hjælpe jer tilbage på sporet.


Her er nogle konkrete historier fra mine klienter

Psykoterapeuter, jeg varmt kan anbefale 
Sjælland


Roskilde

Maria Villadsen


Holbæk

Yacine Maria Baldeh


Nødebo

Annette HolstFyn


Odense og Sydfyn

Birgitte Huber-OlsenJylland


Vejle

Susi Vedsted